Uslovi

Gorivni derivati

Po preuzimanju vozila, korisniku je u startu obezbjeđen napunjen rezervoar. Korisnik je po ugovoru dužan da pri vraćanju vozila u vozni park vrati istu količinu goriva odnosno da nadoknadi utrošenu količinu.


Korištenje vozila

Potpisivanjem ugovora o najmu vozila, prije svega, korisnik je potvrdio da je preuzeo vozilo u ispravnom stanju i sa svom pratećom/dodatnom opremom. Dužan je da vozilo uredno održava i čuva za vrijeme korištenja i odgovoran je za sve štete prouzrokovane nepravilnim održavanjem vozila.
Vozilo se ne smije koristiti u slijedećim slučajevima:
- za plaćeni prevoz robe i putnika;
- za šlepanje drugih vozila;
- za sportska takmičenja;
- za prevoz životinja, zapaljivih materija, materijala sa jakim i neprijatnim mirisom te kabastih materijala koja mogu oštetiti vozilo;
- ako je korisnik pod uticajem alkohola i opojnih sredstava;
- ako je pretovareno, odnosno ako se u vozilu nalazi više putnika od zakonski propisanog za određeni tip vozila.


Nezgoda na putu

Svojim korisnicima sugerišemo da prilikom bilo kakve havarije ili nezgode štite interese HIT Group-e na taj način što će zabilježiti sva imena i adrese učesnika kao i svjedoka, obezbijediti i ukloniti vozilo na sigurno mjesto prije napuštanja mjesta dešavanja ili pozvati nadležni organ (MUP-a) a zatim nas obavijestiti o statusu i podnijeti pismeni izvještaj o nastaloj šteti. Za slučaj da korisnik načini propuste u navedenim mjerama biće odgovoran za posljedice i štete koje naša kompanija može imati radi toga.


Zaštita interesa korisnika

Izmjene uslova i odredbi u ugovoru moguće su isključivo i samo uz pismenu saglasnost obje strane. Potpisivanjem ugovora o najmu vozila korisnik prihvata sve uslove navedene u ugovoru te apelujemo na to da se na svaku stavku obrati pažnja.

Ovdje pronađite HIT Group ugovor o najmu vozila

Prije nego što rezervišete neko od naših vozila preporučujemo da se upoznate sa našim Ugovorom.

Tražite novi automobil?

Provjerena i sigurna vozila

U HIT Auto ponudi vozila izaberite automobil koji u potpunosti odgovara svim Vašim potrebama.

passat 6 png image

Tražite pouzdan rent a car?

Uživajte u sigurnoj vožnji

Uvjerite se u odličan odnos cijene i kvaliteta, te rezervišite Vaš automobil već danas.

passat 6 png image
Top